Omniafausta grafisch ontwerp
Kleine Geertekerkhof 6
3511 XG Utrecht
info@omniafausta.com

wie zijn wij?

Omniafausta grafisch ontwerp

Joke van de Fliert en Esther van de Visch

Samenwerken doen we al een een tijdje, al vanaf dat we allebei op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zaten. Het beviel dusdanig dat we eind jaren ’90 besloten samen een VOF op te richten. Omniafausta draait dus al wel een aantal jaren mee. In het begin waren we voor velen ‘de meisjes van Omnia’, maar ondertussen zijn we toch echt wel ‘de dames’. We zijn nog altijd met z’n tweeën, en dat bevalt prima.

We krijgen nog steeds af en toe de vraag waar de naam Omniafausta vandaan komt. Het antwoord is niet zo heel boeiend. We hebben hem ooit gewoon uit het woordenboek geplukt. We vonden het toendertijd wel interessant klinken. Periodiek hebben we hem vervloekt en zelfs meerdere keren overwogen om de naam te wijzigen in iets simpelers. Maar iedere keer hebben we ons er toch weer mee verzoend. Het betekent grofweg ‘alle goeds’, dus het kan zat erger.

Alle goeds!

Maar wat is dan goed? Dat is behoorlijk multi-interpretabel. Goed kan mooi zijn of scherp, esthetisch, zacht, brutaal, ja zelfs lelijk kan goed zijn. Als het maar klopt met wat er overgebracht moet worden.
Om te bepalen wat goed is, gaan we graag met je in gesprek. We denken mee, stellen vragen, zetten jou hopelijk opnieuw aan het denken en doen voorstellen. Samen komen we tot de gewenste oplossing.

Drukwerk & websites voor diverse opdrachtgevers

We hebben een behoorlijk grote diversiteit aan opdrachten en klanten. Zaten onze opdrachtgevers vroeger veelal in de culturele hoek, ondertussen zijn we uitgebreid naar o.a. educatie en zorg.
Toen we begonnen, betekende ontwerpen dingen voor drukwerk maken. Dat doen we uiteraard nog steeds. Al vele jaren is echter ook het maken van websites een groeiend onderdeel van ons werk.
Dit variëert van een digitaal visitekaartje tot complexe sites op maat met uitgebreide mogelijkheden. We ontwerpen de sites niet alleen, maar ze worden ook vrijwel altijd hier in huis gebouwd. Tegenwoordig vooral met WordPress, zodat het voor klanten makkelijk is om zelf inhoud toe te voegen of aan te passen.

Portfolio & eigen projecten

In ons portfolio zie je een brede selectie van gedane arbeid, drukwerk en websites, voor diverse opdrachtgevers. Een aparte knop in de portfolio is voor eigen projecten. In de loop der jaren hebben we onder verschillende namen eigen producten gemaakt. Zoals bijvoorbeeld Blender en Truttenware. Tegenwoordig maken we dingen onder de naam VrijFormaat. Handgemaakte producten en ontwerpen die we in een (kleine) oplage laten drukken verkopen we o.a. via onze Etsy-shop. Daarnaast vind je onze ontwerpen op de printing-on-demand items van Society6 en Redbubble.

Kom langs

Overweeg je om door ons iets te laten ontwerpen? Neem contact op en vraag een offerte aan. Of wat onze voorkeur heeft: kom eens langs om kennis te maken en je wensen te bespreken aan onze tafel.
We zijn te vinden in het centrum van Utrecht, in een historisch schoolgebouw op het Kleine Geertekerkhof nr 6. Dat is in het museumkwartier, tussen de 10 en 15 minuten lopen vanaf het centraal station.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren